Gezim Pirku med Bryan Gallagan, på Neqtar har agerat exklusiv finansiell rådgivare åt ägarna på Deltatec AB i samband med att SELATEK förvärvar 100% av aktierna.

SELATEK stärker sin position inom automationsområdet genom förvärv av Deltatec, ett välrenommerat ingenjörsföretag med specialisering på skräddarsydda lösningar inom process- och automationsteknik. Deltatec erbjuder en omfattande palett av tjänster – från konsultation och projektledning till systemdesign, konstruktion och industriell IT – med fokus på kunder inom tillverkande läkemedels- och livsmedelsindustri, VA- och energisektorn.

Deltatec grundades 2007 och har för närvarande 14 anställda med kontor i Trollhättan och Stockholm. Företagets årliga omsättning uppgår till cirka 40 miljoner kronor. De nuvarande ägarna kommer att fortsätta i sina operativa roller och förblir ägare i den gemensamma koncernen.

”Vi är entusiastiska över att välkomna Deltatec till SELATEK. Deltatec är kända för sin tekniska expertis och kommer att stärka vårt befintliga erbjudande inom automation, samtidigt som vi breddar vår närvaro inom nya segment så som läkemedel och livsmedel. Vi ser stora möjligheter med Deltatec i gruppen och ser fram emot att växa och vidareutveckla affärsområdet tillsammans.” säger Magnus Löfgren, VD för SELATEK.

“Vi är mycket glada över att bli en del av SELATEK och ser fram emot att dra nytta av ytterligare resurser för att driva tillväxt och utveckling för vårt företag. Tillsammans med våra nya kollegor ser vi fram emot att stärka vårt erbjudande och vår närvaro på marknaden, vilket kommer att gynna våra kunder,” säger Patrik Storm, VD för Deltatec.

Dela artikeln på sociala medier