Bryan Gallagan, på Neqtar, agerade exklusiv finansiell rådgivare åt ägargruppen i Solotec AB och Solotec Energiteknik i samband med att Sparc Group förvärvar 100% av aktierna.

Sparc Group stärker upp med kompetens inom automation och energiteknik. Näst ut att bli en del av Sparc är Solotec AB och Solotec Energiteknik AB. De båda verksamheterna utgår från Åstorp och Ängelholm i Skåne med en gemensam omsättning överstigande 100 miljoner.

– Vi satsar nu på att växa inom automation, sol- och energiteknik och får med oss ett fint bolag med hög kunskap och stor tillväxtpotential, säger Erik Björklund VD Sparc Group.

Solotec AB grundades 2002 har sedan starten haft en stabil tillväxt. Idag är man ca 30 medarbetare med spetskompetens inom automation med koppling mot Industri och hög teknikutveckling.

– Vår filosofi har alltid varit att mår medarbetarna bra, så går affären bra. En filosofi som är gemensam med Sparc Group. Detta ger oss möjlighet att fortsätta sätta medarbetaren i första rummet samtidigt som vi utvecklar företaget och affären, säger Lars, Anders, Johan och Magnus i kör.

Solotec Energiteknik AB har lång erfarenhet inom el och automation med fokus på solpaneler och laddningsstationer. Med fokus på kvalitet och hög kundnöjdhet samtidigt som man möter en framtid där.

Förvärvet innebär att Sparc Group nu består av totalt 67 bolag i gruppen med över 850 medarbetare och börjar närmar sig 2 miljarder i omsättning.

Dela artikeln på sociala medier